Τετ 13 Δεκ 2017

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Με ένα όμιλο η Φούτμπολ Λιγκ

Τελευταία ενημέρωση από sportal tv
ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Με ένα όμιλο η Φούτμπολ Λιγκ

...αλλαγές και στη Γ' Εθνική

Το SportalTV είναι πάντα μέσα στην επικαιρότητα και πολλές φορές έχει βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τα γεγονότα. Έτσι και τώρα, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες το νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο, με τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής να μην έχουν δικαίωμα ανόδου από φέτος, αν δεν συμπληρώνεται οι θέσεις, αλλά από του χρόνου.

Όσον αφορά τη Γ' Εθνική, ήταν γνωστό εξ αρχής ότι οι όμιλοι θα είναι οχτώ και θα συμπληρωθούν με γεωγραφικά κριτήρια, όμως, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, αφού οι ομάδες του Λεκανοπεδίου θα χωριστούν σε δύο ομίλους, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις ομάδες των νησιών, αλλά και με αυτές της Πελοποννήσου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί οριστικά σε ένα όμιλο, με όσες ομάδες και αν δηλώσουν συμμετοχή! Ακόμα και. . . οχτώ ομάδες να είναι δηλαδή, με αυτές θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα!

Αυτό γίνεται ώστε οι ομάδες που είναι οικονομικά υγιείς να ανταμειφθούν γι' αυτό, παίρνοντας κάποιο μεγαλύτερο ποσοστό από τα τηλεοπτικά και από τις χορηγίες. Παράλληλα αυτό μπορεί να αναβαθμίσει το νέο πρωτάθλημα, αφού αναμένεται να είναι και πιο ανταγωνιστικό. Έτσι, δεν θα συμπληρωθεί ο αριθμός από δευτεραθλήτριες της Γ' Εθνικής κάτι που, όμως, θα ισχύει από του χρόνου. Όταν θα μένει κάποια θέση κενή στη Φούτμπολ Λιγκ, θα αναπληρώνεται από ομάδες της παρακάτω κατηγορίας, όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη.

Όσον αφορά τη νέα Γ' Εθνική, αυτή θα χωριστεί σε οχτώ ομίλους και θα συμβούν τα εξής:

Οι ομάδες της Πελοποννήσου θα βρεθούν σε δύο ομίλους. Στον ένα θα βρίσκονται αποκλειστικά σύλλογοι της Πελοποννήσου, ενώ στον άλλον θα ενταχθούν και ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα (πχ Αιτωλοακαρνανία, Άρτα).

Όσον αφορά τους συλλόγους από το Λεκανοπέδιο, θα χωριστούν και αυτοί σε δύο ομίλους. Στον ένα θα είναι οι ομάδες από την ΕΠΣ Αθηνών και την ΕΠΣ Δυτική Αττικής και στον άλλο οι σύλλογοι από Πειραιά και ΕΠΣΑΝΑ.

Τέλος και τα σωματεία των νησιών θα χωριστούν, καθώς αυτά των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα βρεθούν στον όμιλο του Πειραιά, ενώ οι σύλλογοι από Κρήτη και Δωδεκάνησα στον όμιλο των Αθηνών.

Πάντα βέβαια μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής και αυτό θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχών. Για παράδειγμα η Σύρος δεν θα «κατέβει» στο νέο πρωτάθλημα, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο με Καλλονή και Πυθαγόρα. Σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες στον όμιλο του Πειραιά, θα είναι 11, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια μετατόπιση από άλλους ομίλους.

Επίσης σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι πρόθεση της ΕΠΟ είναι οι όμιλοι να αποτελούνται από 13-14 ομάδες.

Το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι σύλλογοι θα έχουν διορία έως και τις 14 Αυγούστου να δηλώσουν συμμετοχή, ενώ σε ό,τι αφορά τους προβιβασμούς μπαίνει το μοντέλο των πλέι οφς.

Οι πρωταθλητές των ομίλων θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα έξτρα πρωτάθλημα χωρισμένοι σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων για να προκύψουν οι τέσσερις που θα ανέβουν στη Football League.

Για τους υποβιβασμούς, η ΕΠΟ θα πάρει αποφάσεις όταν συμπληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής.

Τέλος, οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι μέχρι τις 4/8. Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν.